·El
curs significa un pas més cap a l'academització de la gastronomia
El
Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB) dóna un
altre pas endavant en el seu propòsit d'acostar la gastronomia al
món acadèmic. El nou curs d'extensió universitària Curs
Cuina i Ciència
que comença el proper dia 29 de juny és pioner en el seu gènere,
doncs neix amb la voluntat d'unir cuiners i científics per posar en
comú coneixements que hores d'ara sovint han viscut en mons
separats, el culinari i el científic.
Per
primer cop en l'àmbit universitari del nostre país, el Campus de
l'Alimentació de la UB vol fer confluir en un mateix àmbit cuina i
ciència. Com ja va fer la Universitat de Harvard amb el curs Science
and Cooking
restringint-ho
a l'àmbit científic,
el curs que ara proposa el Campus vol formar tant cuiners com
científics, centrant el focus d'atenció en una cuina contrastada
amb coneixements científics.
El
curs, que eleva els cuiners a la categoria de professors
universitaris, està dirigit principalment a professors d'escoles de
cuina i professors de ciències i cuiners que vulguin conèixer el
món de la cuina per aplicar-lo a les seves classes o la seva cuina.
El
curs, dirigit per Màrius Rubiralta i coordinat per Per Castells
Esqué, compta amb una extensa nòmina de professors de reconegut
prestigi -una quarantena-, tant de l'àmbit científic i universitari
(Joan
Vallès, Teresa Garnatje, Robert
Soliva, Carme González, Claudi Mans, Francesc Guardiola, Joaquim
Gosábez o Laura Bayés, entre molts d'altres) com de l'àmbit de la
cuina i la restauració (Sergi de Meià, Jordi Cruz, Josep i Jordi
Roca, Nandu Jubany, Pere Planagumà, Carles Tejedor o Felipe Celis,
entre d'altres).
Recull de Premsa: Ara, La Cuina de Catalunya, BTV (Connexió Barcelona)