Consultoria de Comunicació per a empreses i institucions / Gabinet de Premsa
Comunicació estratègica / Comunicació de Crisi / Serveis personalitzats
Més de vint-i-cinc anys d'experiència (mitjans de comunicació, comunicació institucional, consultoria de comunicació)

29/9/14

Nova seu de l'Institut Català de la Cuina al Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona

Acte de presentació de la FICCG al Campus de l'Alimetnció de la UB
La FICCG alerta sobre la obligatorietat dels restaurants d'informar als clients sobre la presència d'al·lergògens en les seves elaboracions

La Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) ha posat en marxa una nova seu al Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), ubicat al Recinte Torribera de Sta. Coloma de Gramenet. La nova oficina, que ja es troba operativa des d'aquest mes de setembre, coordinarà totes les iniciatives conjuntes d'investigació científica que porten a terme la universitat i l'Institut al voltant de la cuina catalana.

La directora general de la FICCG durant la presentació
La presentació de la nova seu s'ha fet aquest dilluns en el marc d'un acte institucional en el que han participat Xavier Roigé, degà de la Facultat de Geografia i Història de la UB; Màrius Rubiralta, director del Campus de l’Alimentació de la UB; la regidora d'Economia, Innovació i Universitat de Santa Coloma de Gramenet, Lídia Guinart; Pepa Aymamí, directora general de la FICCG, i Xavier Mestres, president d'aquesta fundació. També han assistit més d'un centenar de professionals de la restauració i altres representants del món econòmic i universitari.

La primera acció de la FICCG al Campus de l'Alimentació ha estat presentar a tots els professionals de la restauració i l'alimentació que han assistit a l'acte un tema que preocupa a tot el sector i del qual gairebé ningú en parla, com és la entrada en vigor d'un nou reglament de la Unió Europea (l'1169/2011) que obliga a tots els restaurants a informar als seus clients sobre la presència d'ingredients al·lergògens en els plats elaborats de consum final.


El nou reglament, que entrarà en vigor el proper 13 de desembre, unifica tota la normativa de la Unió en matèria d’etiquetatge d’aliments i també, com és el cas dels restaurants, dels aliments que es presentin sense envasar per a la venda als consumidors finals i a les col·lectivitats. A partir de la data mencionada tots els restaurants hauran de facilitar aquesta informació alimentària als consumidors si no volen ser sancionats.

Victòria Castell i Alfons Vilarrasa
Sobre la nova normativa europea i la seva aplicació al nostre país han parlat Alfons Vilarrasa, director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i Victòria Castell, responsable del Comitè Científic Assessor d'aquesta agència, que han explicat a tots els restauradors congregats al Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona com s'aplicarà aquesta nova normativa.

Durant la presentació de la nova seu de la FICCG a la UB, també s'ha donat a conèixer Restalergia, una eina per als professionals de la cuina i la restauració que ajuda a detectar i gestionar els al·lergògens i les intoleràncies alimentaries i facilita la informació al consumidor final. Restalergia és una aplicació web que neix per donar resposta a la necessitat generada pel Reglament 1169/2011 de la UE, que afecta d'una forma especial a tot el sector de l'hostaleria i la restauració.

Clipping de premsa: La Vanguardia