Consultoria de Comunicació per a empreses i institucions / Gabinet de Premsa
Comunicació estratègica / Comunicació de Crisi / Serveis personalitzats
Més de vint-i-cinc anys d'experiència (mitjans de comunicació, comunicació institucional, consultoria de comunicació)

17/6/14

La UNESCO promou el Congrés Internacional sobre Turisme i Patrimoni Gastronòmic que reuneix a Barcelona més de 300 congressistes de tot el món

A. Riera Melis, ponet (esq.) i Jordi Tresserras (dta), director del Congrés
Ahir va començar a Barcelona el Congrés Internacional sobre Turisme i Patrimoni Gastronòmic que organitzen la Càtedra UNESCO "Cultura, Turisme i Desenvolupament" (IREST, Université Paris 1 Panthéon Sorbonne), el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural (LABPATC) de la Universitat de Barcelona i IBERTUR (Xarxa de Patrimoni, Turisme i Desenvolupament Sostenible). El Congrés es fa a la Facultat de Geografia i Història de la UB.

El Congrés, que impulsa la Xarxa UNITWIN UNESCO "Cultura, Turisme i Desenvolupament" de la qual forma part de la Universitat de Barcelona, acaba el proper 20 de juny. Hi participen més 300 experts i acadèmics de tot el món. Es compta amb delegats de 45 països, procedents de la Unió Europea, Amèrica del Nord, Rússia, Brasil, Austràlia, el Sud-est asiàtic i el Magrib. El Congrés el coordina el doctor Jordi Tresserras, director del LABPATC de la Universitat de Barcelona.


Els congressites, durant una de les sessions d'ahir a l'UB
Les principals temàtiques de l'esdeveniment són la valorització del patrimoni gastronòmic, des dels paisatges productius com els agrícoles o pesquers, el turisme gastronòmic i en particular l'enoturisme, vinculat a les denominacions d'origen de vins i el cava. El Congrés, que pretén ser bianual, contribuirà a impulsar a Barcelona i a Catalunya com a regió gastronòmica d'Europa i destinació de turisme gastronòmic d’excel·lència, així com especialment enfortir el suport a la Candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat en la categoria de bones pràctiques que promou la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG).

Per a la Universitat de Barcelona, aquest esdeveniment suposa consolidar i promoure una línia d'investigació, formació i desenvolupament de projectes centrats en la valorització del patrimoni gastronòmic i en la generació de desenvolupament a partir del mateix, amb especial atenció al turisme enogastronòmic. Així mateix permet consolidar Barcelona com a referent mundial i regió gastronòmica d'excel·lència. El congrés compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del Tricentenari, la Diputació de Barcelona i Barcelona Turisme, així com diverses empreses del sector agroalimentari i destinacions gastronòmiques.

Recull de premsa: Carta variada, Europa Press, Empordà, Recetum, Diario de Gastronomía, Sabor Mediterráneo, Diario Girona, Diario Barcelona, Diario Tarragona, Diario Sabadell, Diario Madrid, Diario Valencia, Diario Canarias, Periódico Navarra, Diario Bilbao.