El
govern català aprova un acord que avala davant la UNESCO la
candidatura que promou la Fundació Institut Català de la Cuina i de
la Cultura Gastronòmica
La
Generalitat de Catalunya ha certificat avui el seu recolzament
oficial a la Candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat amb
un ACORD de Govern explícit de "suport
a la inscripció de la candidatura Cuina
catalana - salvaguarda del patrimoni culinari de Catalunya
al Registre de millors pràctiques del patrimoni cultural immaterial
de la UNESCO".
La candidatura la promou la Fundació Institut Català de la Cuina i
de la Cultura Gastronòmica (FICCG) amb la col·laboració de
l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), la UB i la UOC, i el suport
econòmic de diversos patrocinadors privats. L'objectiu d'aquesta
candidatura és aconseguir el reconeixement de la cuina catalana
tradicional com a patrimoni cultural immaterial de la UNESCO en la
modalitat de bones pràctiques.
L'ACORD
del Govern català valora molt positivament la iniciativa de la
FICCG, que durant els darrers 10 anys ha dotat de contingut la
Candidatura tirant endavant tot un seguit d'accions per preservar i
difondre el patrimoni culinari català com ara:
• La
certificació dels principals productes agroalimentaris de Catalunya,
base de la cuina catalana.
• La
creació de la Gastroteca.cat, un portal web de promoció i suport a
la comercialització dels productes agroalimentaris locals que
reuneix productors, elaboradors, distribuïdors (comerços i
majoristes), cuiners, gastrònoms, restaurants, promotors del turisme
gastronòmic, entitats i agrupacions.
• La
promoció d'una acció legislativa per tal que el Parlament de
Catalunya reconegui la cuina tradicional catalana com a patrimoni
cultural immaterial del país.
• La
valorització dels primers receptaris escrits en llengua catalana,
del segle XIV, que s'han presentat a la seva inscripció com a
Memòria del Món de la UNESCO.
•
L’edició del Corpus
del Patrimoni Culinari Català (inventari amb més de 1.200 receptes
de cuina catalana des del segle XIV fins a l'actualitat).
• La
creació de la marca de garantia Cuina Catalana, a la qual s'hi poden
adherir els productes alimentaris, restauradors, pastissers,
establiments gurmet, menjadors escolars i allotjaments especialitzats
(hotels, fondes, cases de turisme rural) que certifiquen que el 40%
de la seva activitat es basa en la cuina catalana tradicional i en
productes de proximitat.
L'ACORD
del govern català justifica el suport a la Candidatura que impulsa
la FICCG en el marc de les accions de promoció i divulgació de la
gastronomia catalana que porta a terme la Generalitat com a element
de qualitat i singularitat de la indústria agroalimentària i
turística del nostre país. Segons el Govern, l’assoliment
d’aquest reconeixement per part de la UNESCO suposarà "situar
la cuina catalana i les iniciatives de salvaguarda del nostre
patrimoni gastronòmic com a model internacional de referència, fet
que ha de comportar beneficis directes i indirectes en el camp
gastronòmic, agroindustrial, educatiu, comercial i turístic".
Recull de premsa: La Información, Vilaweb, Nació Digital, Press People, La Vanguardia, Europa Press, Europa Press Agro, Gente Digital, Agència Catalana de Notícies.
El govern català aprova un acord que avala davant la UNESCO la candidatura que promou la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica
La
Generalitat de Catalunya ha certificat avui el seu recolzament
oficial a la Candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat amb
un ACORD de Govern explícit de "suport
a la inscripció de la candidatura Cuina
catalana - salvaguarda del patrimoni culinari de Catalunya
al Registre de millors pràctiques del patrimoni cultural immaterial
de la UNESCO".
La candidatura la promou la Fundació Institut Català de la Cuina i
de la Cultura Gastronòmica (FICCG) amb la col·laboració de
l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), la UB i la UOC, i el suport
econòmic de diversos patrocinadors privats. L'objectiu d'aquesta
candidatura és aconseguir el reconeixement de la cuina catalana
tradicional com a patrimoni cultural immaterial de la UNESCO en la
modalitat de bones pràctiques.
L'ACORD
del Govern català valora molt positivament la iniciativa de la
FICCG, que durant els darrers 10 anys ha dotat de contingut la
Candidatura tirant endavant tot un seguit d'accions per preservar i
difondre el patrimoni culinari català com ara:
• La
certificació dels principals productes agroalimentaris de Catalunya,
base de la cuina catalana.
• La
creació de la Gastroteca.cat, un portal web de promoció i suport a
la comercialització dels productes agroalimentaris locals que
reuneix productors, elaboradors, distribuïdors (comerços i
majoristes), cuiners, gastrònoms, restaurants, promotors del turisme
gastronòmic, entitats i agrupacions.
• La
promoció d'una acció legislativa per tal que el Parlament de
Catalunya reconegui la cuina tradicional catalana com a patrimoni
cultural immaterial del país.
• La
valorització dels primers receptaris escrits en llengua catalana,
del segle XIV, que s'han presentat a la seva inscripció com a
Memòria del Món de la UNESCO.
•
L’edició del Corpus
del Patrimoni Culinari Català (inventari amb més de 1.200 receptes
de cuina catalana des del segle XIV fins a l'actualitat).
• La
creació de la marca de garantia Cuina Catalana, a la qual s'hi poden
adherir els productes alimentaris, restauradors, pastissers,
establiments gurmet, menjadors escolars i allotjaments especialitzats
(hotels, fondes, cases de turisme rural) que certifiquen que el 40%
de la seva activitat es basa en la cuina catalana tradicional i en
productes de proximitat.
L'ACORD
del govern català justifica el suport a la Candidatura que impulsa
la FICCG en el marc de les accions de promoció i divulgació de la
gastronomia catalana que porta a terme la Generalitat com a element
de qualitat i singularitat de la indústria agroalimentària i
turística del nostre país. Segons el Govern, l’assoliment
d’aquest reconeixement per part de la UNESCO suposarà "situar
la cuina catalana i les iniciatives de salvaguarda del nostre
patrimoni gastronòmic com a model internacional de referència, fet
que ha de comportar beneficis directes i indirectes en el camp
gastronòmic, agroindustrial, educatiu, comercial i turístic".
Recull de premsa: La Información, Vilaweb, Nació Digital, Press People, La Vanguardia, Europa Press, Europa Press Agro, Gente Digital, Agència Catalana de Notícies.