Consultoria de Comunicació per a empreses i institucions / Gabinet de Premsa
Comunicació estratègica / Comunicació de Crisi / Serveis personalitzats
Més de vint-i-cinc anys d'experiència (mitjans de comunicació, comunicació institucional, consultoria de comunicació)

19/6/14

Catalan Cuisine, un llibre 'deliciós' per explicar als turistes què és la cuina catalana

Portada del llibre
La Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) acaba de publicar Catalan Cuisine, un llibre singular que pretén donar a conèixer la cuina i la cultura catalana als turistes que visiten Catalunya. 

El llibre, editat amb el suport de Prodeca per Zahorí de Ideas, és una obra amb textos escrits en anglès (i traduccions al castellà i el català en la part final) que mostra als turistes tot allò que és més essencial de la cuina catalana. Catalan Cuisine es podrà adquirir a les llibreries a partir de primers de juliol i a la web de la FICCG (http://www.cuinacatalana.eu).

El llibre, il·lustrat per Juliet Pomés i amb textos de Pepa Aymamí, directora del FICCG, i els doctors F. Xavier Medina (UOC), María Ángeles Pérez Samper (UB), Antoni Riera Melis (UB) i Jordi Tresserras Juan (UB), explica d'una manera molt gràfica com cuinar plats tradicionals catalans de mar i de muntanya i afegeix informació cabdal sobre productes típics de diferents zones. La combinació s'amaneix amb informacions diverses sobre els mercats de Barcelona, restaurants centenaris, el costum de fer el vermut a les terrasses, xefs de renom i la tradició literària relacionada amb la cuina del país, entre d'altres.


Dues pàgines del llibre, on s'aprecia el gran treball fet per la il·lustradora
Catalan Cuisine s'ha presentat en el marc del III Congrés Internacional sobre Turisme i Patrimoni Gastronòmic de la Càtedra UNESCO "Cultura, Turisme i Desenvolupament" (Xarxa UNITWIN-UNESCO) que es celebra aquests dies a Barcelona. Durant la presentació de l'obra, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha afirmat que “Catalunya és una de les principals gastroregions europees”, motiu pel qual ha convidat a totes les persones que visiten Catalunya a “compartir el nostre llegat culinari i a gaudir amb les nostres experiències gastronòmiques”.

Pepa Aymamí, directora de la FICCG i ideòloga de Catalan Cuisine, creu que aquest llibre resumeix en 90 pàgines el bo i millor de la cuina catalana i els seus productes. "Crec que hem llençat un producte 'deliciós' pels nostres visitants que combina uns textos rigorosos amb unes aquarel·les de Juliet Pomés que són un regal per a la vista. Tot plegat és un pas més per difondre el nostre patrimoni gastronòmic a nivell internacional".