Portada del llibre |
El llibre, editat amb el suport de Prodeca per Zahorí de Ideas, és una obra amb textos escrits en anglès (i traduccions al castellà i el català en la part final) que mostra als turistes tot allò que és més essencial de la cuina catalana. Catalan Cuisine es podrà adquirir a les llibreries a partir de primers de juliol i a la web de la FICCG (http://www.cuinacatalana.eu).
El llibre, il·lustrat per Juliet Pomés i amb textos de Pepa Aymamí, directora del FICCG, i els doctors F. Xavier Medina (UOC), María Ángeles Pérez Samper (UB), Antoni Riera Melis (UB) i Jordi Tresserras Juan (UB), explica d'una manera molt gràfica com cuinar plats tradicionals catalans de mar i de muntanya i afegeix informació cabdal sobre productes típics de diferents zones. La combinació s'amaneix amb informacions diverses sobre els mercats de Barcelona, restaurants centenaris, el costum de fer el vermut a les terrasses, xefs de renom i la tradició literària relacionada amb la cuina del país, entre d'altres.
Dues pàgines del llibre, on s'aprecia el gran treball fet per la il·lustradora |
Pepa Aymamí, directora de la FICCG i ideòloga de Catalan Cuisine, creu que aquest llibre resumeix en 90 pàgines el bo i millor de la cuina catalana i els seus productes. "Crec que hem llençat un producte 'deliciós' pels nostres visitants que combina uns textos rigorosos amb unes aquarel·les de Juliet Pomés que són un regal per a la vista. Tot plegat és un pas més per difondre el nostre patrimoni gastronòmic a nivell internacional".
Recull de premsa: Revista Cuina, PressPeople, Vins de Catalunya, La Vanguardia, ViFranc, ACN.