Consultoria de Comunicació per a empreses i institucions / Gabinet de Premsa
Comunicació estratègica / Comunicació de Crisi / Serveis personalitzats
Més de vint-i-cinc anys d'experiència (mitjans de comunicació, comunicació institucional, consultoria de comunicació)

19/6/14

Catalan Cuisine, un llibre 'deliciós' per explicar als turistes què és la cuina catalana

Portada del llibre
La Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) acaba de publicar Catalan Cuisine, un llibre singular que pretén donar a conèixer la cuina i la cultura catalana als turistes que visiten Catalunya. 

El llibre, editat amb el suport de Prodeca per Zahorí de Ideas, és una obra amb textos escrits en anglès (i traduccions al castellà i el català en la part final) que mostra als turistes tot allò que és més essencial de la cuina catalana. Catalan Cuisine es podrà adquirir a les llibreries a partir de primers de juliol i a la web de la FICCG (http://www.cuinacatalana.eu).

El llibre, il·lustrat per Juliet Pomés i amb textos de Pepa Aymamí, directora del FICCG, i els doctors F. Xavier Medina (UOC), María Ángeles Pérez Samper (UB), Antoni Riera Melis (UB) i Jordi Tresserras Juan (UB), explica d'una manera molt gràfica com cuinar plats tradicionals catalans de mar i de muntanya i afegeix informació cabdal sobre productes típics de diferents zones. La combinació s'amaneix amb informacions diverses sobre els mercats de Barcelona, restaurants centenaris, el costum de fer el vermut a les terrasses, xefs de renom i la tradició literària relacionada amb la cuina del país, entre d'altres.


Dues pàgines del llibre, on s'aprecia el gran treball fet per la il·lustradora
Catalan Cuisine s'ha presentat en el marc del III Congrés Internacional sobre Turisme i Patrimoni Gastronòmic de la Càtedra UNESCO "Cultura, Turisme i Desenvolupament" (Xarxa UNITWIN-UNESCO) que es celebra aquests dies a Barcelona. Durant la presentació de l'obra, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha afirmat que “Catalunya és una de les principals gastroregions europees”, motiu pel qual ha convidat a totes les persones que visiten Catalunya a “compartir el nostre llegat culinari i a gaudir amb les nostres experiències gastronòmiques”.

Pepa Aymamí, directora de la FICCG i ideòloga de Catalan Cuisine, creu que aquest llibre resumeix en 90 pàgines el bo i millor de la cuina catalana i els seus productes. "Crec que hem llençat un producte 'deliciós' pels nostres visitants que combina uns textos rigorosos amb unes aquarel·les de Juliet Pomés que són un regal per a la vista. Tot plegat és un pas més per difondre el nostre patrimoni gastronòmic a nivell internacional".

17/6/14

La UNESCO promou el Congrés Internacional sobre Turisme i Patrimoni Gastronòmic que reuneix a Barcelona més de 300 congressistes de tot el món

A. Riera Melis, ponet (esq.) i Jordi Tresserras (dta), director del Congrés
Ahir va començar a Barcelona el Congrés Internacional sobre Turisme i Patrimoni Gastronòmic que organitzen la Càtedra UNESCO "Cultura, Turisme i Desenvolupament" (IREST, Université Paris 1 Panthéon Sorbonne), el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural (LABPATC) de la Universitat de Barcelona i IBERTUR (Xarxa de Patrimoni, Turisme i Desenvolupament Sostenible). El Congrés es fa a la Facultat de Geografia i Història de la UB.

El Congrés, que impulsa la Xarxa UNITWIN UNESCO "Cultura, Turisme i Desenvolupament" de la qual forma part de la Universitat de Barcelona, acaba el proper 20 de juny. Hi participen més 300 experts i acadèmics de tot el món. Es compta amb delegats de 45 països, procedents de la Unió Europea, Amèrica del Nord, Rússia, Brasil, Austràlia, el Sud-est asiàtic i el Magrib. El Congrés el coordina el doctor Jordi Tresserras, director del LABPATC de la Universitat de Barcelona.


Els congressites, durant una de les sessions d'ahir a l'UB
Les principals temàtiques de l'esdeveniment són la valorització del patrimoni gastronòmic, des dels paisatges productius com els agrícoles o pesquers, el turisme gastronòmic i en particular l'enoturisme, vinculat a les denominacions d'origen de vins i el cava. El Congrés, que pretén ser bianual, contribuirà a impulsar a Barcelona i a Catalunya com a regió gastronòmica d'Europa i destinació de turisme gastronòmic d’excel·lència, així com especialment enfortir el suport a la Candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat en la categoria de bones pràctiques que promou la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG).

Per a la Universitat de Barcelona, aquest esdeveniment suposa consolidar i promoure una línia d'investigació, formació i desenvolupament de projectes centrats en la valorització del patrimoni gastronòmic i en la generació de desenvolupament a partir del mateix, amb especial atenció al turisme enogastronòmic. Així mateix permet consolidar Barcelona com a referent mundial i regió gastronòmica d'excel·lència. El congrés compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del Tricentenari, la Diputació de Barcelona i Barcelona Turisme, així com diverses empreses del sector agroalimentari i destinacions gastronòmiques.

Recull de premsa: Carta variada, Europa Press, Empordà, Recetum, Diario de Gastronomía, Sabor Mediterráneo, Diario Girona, Diario Barcelona, Diario Tarragona, Diario Sabadell, Diario Madrid, Diario Valencia, Diario Canarias, Periódico Navarra, Diario Bilbao.