La
Marca
Cuina Catalana,
l'únic segell de garantia que identifica els establiments i empreses
vinculades a l'alimentació que elaboren cuina tradicional catalana
arreu del país, acaba d'aterrar a les escoles de la mà de l'empresa
Teno. Aquesta empresa
gestiona 40 menjadors i cuines de diversos col·lectius com escoles,
llars d'infants i residencies de la tercera edat arreu de Catalunya.
La
Marca
Cuina Catalana
la gestiona la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura
Gastronòmica (FICCG).
La
primera escola que
s'ha convertit en col·laboradora de la Marca
Cuina Catalana ha
estat l'Escola
Montanyans de Sant Marçal (Castellet i la Gornal). El
menjador d'aquesta escola forma part de la xarxa de Teno, que es va
poder adherir a la Marca
perquè els seus menús inclouen un nombre elevat de plats de cuina
catalana i perquè només utilitza per cuinar-los productes de
proximitat i de temporada.
La
presentació de la Marca
Cuina Catalana
a l'Escola Montanyans ha estat un esdeveniment de primer ordre en
l'àmbit escolar. Un grup d'alumnes d'Educació Primària -de primer,
segon i tercer cicle- d'aquest centre educatiu s'han convertit en
periodistes ocasionals i han sotmès al director general de Teno
Eduard Terrades, i a la directora general de la FICCG Pepa Aymamí, a
una bateria de preguntes relacionades amb la Marca,
la seva implantació, per a què serveix i per què la seva escola
pot tenir la Marca
i altres escoles no, entre altres moltes qüestions.
La
presentació de la Marca
als nens de l'Escola Montanyans en el format de roda de premsa que
s'ha esmentat és una forma d'apropar de
forma lúdica i en un entorn educatiu el patrimoni culinari català i
els productes que el conformen. És, a
més, una acció de bones pràctiques relacionada amb la promoció de
la cuina del país i del seu coneixement entre els més petits. Per
tant, també es pot considerar una acció de promoció de la
Candidatura
UNESCO Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat
que promou la FICCG amb el suport de Teno i d'altres empreses i
institucions, per aconseguir el reconeixement de la cuina catalana
tradicional com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat en la
modalitat de bones pràctiques.
Recull de premsa: RTV Vilafranca, Eix Diari