Consultoria de Comunicació per a empreses i institucions / Gabinet de Premsa
Comunicació estratègica / Comunicació de Crisi / Serveis personalitzats
Més de vint-i-cinc anys d'experiència (mitjans de comunicació, comunicació institucional, consultoria de comunicació)

25/7/14

Un estudi del CSIC confirma que el consum habitual de Vichy Catalán protegeix contra la hipertensió arterial

S'ha presentat al Congrés de la Societat Britànica de Nutriciócelebrat a Glasgow 


El consum habitual de Vichy Catalán protegeix contra la hipertensió arterial. Així ho demostra un estudi realitzat pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) que s'acaba de presentar al Congrés de la Societat Britànica de Nutrició celebrat a Glasgow (Escòcia) del 14 al 17 juliol de 2014.

L'estudi, que han dirigit la doctora Maria Pilar Vaquero i l'experta en nutrició Laura Toxqui, es publicarà pròximament a la revista especialitzada Proceedings of the Nutrition Society, una de les publicacions més solvents a nivell internacional en l'àmbit nutricional.


L'estudi en qüestió conclou que consumida com a part de la dieta habitual, l'aigua mineral natural carbònica Vichy Catalán, una aigua rica en minerals i oligoelements, redueix diversos marcadors de risc cardiovascular sense elevar la pressió arterial. Això es produeix perquè la ingesta de Vichy Catalán redueix les concentracions d'aldosterona en homes i dones sans, tant si el consum es realitza amb aliments (durant els àpats) o sense.

L'aldosterona és una hormona esteroide que actua en la conservació del sodi secretant potassi i incrementant la pressió sanguínia. La inhibició parcial d'aquesta hormona després de la ingesta de Vichy Catalán produeix els efectes beneficiosos per a la salut abans descrits. Per realitzar l'estudi es van utilitzar dues aigües, Vichy Catalán i una aigua mineral natural control sense gas. Es va realitzar un assaig postprandial creuat, aleatoritzat i controlat de 4 vies.

Les propietats saludables de Vichy Catalán s'han descrit en nombrosos estudis científics realitzats pel CSIC durant els darrers deu anys. Aquestes investigacions confirmen que el consum habitual d'aquesta aigua mineral natural carbònica redueix el risc de patir malalties cardiovasculars, ja que redueix gairebé un 10% els índexs totals de colesterol i prop d'un 15% els de LDL-colesterol o colesterol dolent. També redueix els nivells de triglicèrids i el buidatge de la vesícula biliar i la lipèmia postprandial (els lípids que circulen per la sang mentre es fa la digestió).


Els estudis científics que realitza el CSIC per determinar com influeix la ingesta de diferents tipus d'aigua en la salut de les persones corroboren la idea llargament defensada pel Grup Vichy Catalán que "l'aigua s'ha de considerar com un aliment més de la dieta i que cal incloure-la en les recomanacions nutricionals". Aquests estudis també corroboren que no totes les aigües són iguals i que hi ha una relació molt estreta entre el consum d'aigua i la salut.