S'ha presentat al Congrés de la Societat Britànica de Nutriciócelebrat a Glasgow
El consum habitual de
Vichy Catalán protegeix contra la hipertensió arterial. Així ho
demostra un estudi realitzat pel Consell Superior d'Investigacions
Científiques (CSIC) que s'acaba de presentar al Congrés de la
Societat Britànica de Nutrició celebrat a Glasgow (Escòcia) del 14
al 17 juliol de 2014.
L'estudi, que han dirigit
la doctora Maria Pilar Vaquero i l'experta en nutrició Laura Toxqui,
es publicarà pròximament a la revista especialitzada Proceedings
of the Nutrition Society, una de les publicacions més solvents a
nivell internacional en l'àmbit nutricional.
L'estudi en qüestió
conclou que consumida com a part de la dieta habitual, l'aigua
mineral natural carbònica Vichy Catalán, una aigua rica en minerals
i oligoelements, redueix diversos marcadors de risc cardiovascular
sense elevar la pressió arterial. Això es produeix perquè la
ingesta de Vichy Catalán redueix les concentracions d'aldosterona en
homes i dones sans, tant si el consum es realitza amb aliments
(durant els àpats) o sense.
L'aldosterona és una
hormona esteroide que actua en la conservació del sodi secretant
potassi i incrementant la pressió sanguínia. La inhibició parcial
d'aquesta hormona després de la ingesta de Vichy Catalán produeix
els efectes beneficiosos per a la salut abans descrits. Per realitzar
l'estudi es van utilitzar dues aigües, Vichy Catalán i una aigua
mineral natural control sense gas. Es va realitzar un assaig
postprandial creuat, aleatoritzat i controlat de 4 vies.
Les propietats saludables
de Vichy Catalán s'han descrit en nombrosos estudis científics
realitzats pel CSIC durant els darrers deu anys. Aquestes
investigacions confirmen que el consum habitual d'aquesta aigua
mineral natural carbònica redueix el risc de patir malalties
cardiovasculars, ja que redueix gairebé un 10% els índexs totals de
colesterol i prop d'un 15% els de LDL-colesterol o colesterol dolent.
També redueix els nivells de triglicèrids i el buidatge de la
vesícula biliar i la lipèmia postprandial (els lípids que circulen
per la sang mentre es fa la digestió).
Els estudis científics
que realitza el CSIC per determinar com influeix la ingesta de
diferents tipus d'aigua en la salut de les persones corroboren la
idea llargament defensada pel Grup Vichy Catalán que "l'aigua
s'ha de considerar com un aliment més de la dieta i que cal
incloure-la en les recomanacions nutricionals". Aquests
estudis també corroboren que no totes les aigües són iguals i que
hi ha una relació molt estreta entre el consum d'aigua i la salut.
Clipping de premsa: La Vanguardia, Financialfood, Catalunya Press, Madrid Diario, Diario Crítico, Barcelona Divina, Infoalimentación.