Ausolan s'adhereix a
aquest segell de garantia i també promourà la Candidatura Cuina
Catalana Patrimoni de la Humanitat
Ausolan s'adhereix a aquest segell de garantia i també promourà la Candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat
La Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) i l'empresa de restauració per a menjadors escolars i altres col·lectivitats Ausolan han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual l'empresa s'adhereix al distintiu Marca Cuina Catalana, l'únic segell de garantia que identifica els establiment i empreses vinculades a l'alimentació que elaboren cuina tradicional catalana arreu del país.
Ausolan, que gestiona més
d'un centenar de menjadors escolars a Catalunya, ha obtingut aquest
segell de qualitat i garantia perquè en els seus menús inclouen un
nombre elevat de plats de cuina catalana tradicional (almenys un 40%)
i receptes del Corpus del Patrimoni Culinari Català. Ausolan, que és
un paradigma de bones pràctiques alimentàries en l'àmbit escolar,
també utilitza més d'un 25% de productes de proximitat i de
temporada en els seus menús, fet que contribueix al coneixement i la
preservació dels productes autòctons.
La signatura del conveni
l'ha presidit el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca,
Alimentació i Medi Natural Josep Maria Pelegrí.
Per
part de la FICCG ha signat la seva directora general, Pepa Aymamí, i
per part l’empresa ho ha fet Rosa Giné, gerent del grup Ausolan,
representat per les societats Adara Seniors SL i Cuinats Cecoc SL.
Segons
aquest conveni, Ausolan també es compromet a donar tot el seu suport
a la candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat,
Candidatura UNESCO que promomou la FICCG, pel reconeixement de la
cuina catalana tradicional com a Patrimoni Cultural Immaterial de la
Humanitat en la modalitat de bones pràctiques. Ausolan esdevé
col·laborador de la campanya i, com a tal, participarà en diverses
iniciatives que porta a terme la FICCG per tal de promoure la
candidatura com el programa escolar "Coneix el Patrimoni
Culinari Català" i d'altres.
El
conveni també recull que Ausolan aportarà els seus programes
escolars de promoció del patrimoni culinari català a la
candidatura. Actualment, Ausolan
desenvolupa un ambiciós projecte educatiu als menjadors escolars
("Al menjador fem pinya") que té tres objectius bàsics:
satisfer les necessitats alimentàries aprenent que l'acte de
menjar pot ser una satisfacció i un acte de convivència; fomentar
l'adquisició d'hàbits i actituds que fan que els infants
adoptin un estil de vida saludable, i educar en el lleure,
transmetent els valors necessaris per aconseguir que els nens visquin
l'alimentació d'una forma creativa, segura i divertida.
Recull de premsa: