Consultoria de Comunicació per a empreses i institucions / Gabinet de Premsa
Comunicació estratègica / Comunicació de Crisi / Serveis personalitzats
Més de vint-i-cinc anys d'experiència (mitjans de comunicació, comunicació institucional, consultoria de comunicació)

22/5/14

La Marca Cuina Catalana arriba a les escoles




Ausolan s'adhereix a aquest segell de garantia i també promourà la Candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat



La Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) i l'empresa de restauració per a menjadors escolars i altres col·lectivitats Ausolan han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual l'empresa s'adhereix al distintiu Marca Cuina Catalana, l'únic segell de garantia que identifica els establiment i empreses vinculades a l'alimentació que elaboren cuina tradicional catalana arreu del país.

Ausolan, que gestiona més d'un centenar de menjadors escolars a Catalunya, ha obtingut aquest segell de qualitat i garantia perquè en els seus menús inclouen un nombre elevat de plats de cuina catalana tradicional (almenys un 40%) i receptes del Corpus del Patrimoni Culinari Català. Ausolan, que és un paradigma de bones pràctiques alimentàries en l'àmbit escolar, també utilitza més d'un 25% de productes de proximitat i de temporada en els seus menús, fet que contribueix al coneixement i la preservació dels productes autòctons. 

La signatura del conveni l'ha presidit el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural Josep Maria Pelegrí. Per part de la FICCG ha signat la seva directora general, Pepa Aymamí, i per part l’empresa ho ha fet Rosa Giné, gerent del grup Ausolan, representat per les societats Adara Seniors SL i Cuinats Cecoc SL.


Segons aquest conveni, Ausolan també es compromet a donar tot el seu suport a la candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura UNESCO que promomou la FICCG, pel reconeixement de la cuina catalana tradicional com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat en la modalitat de bones pràctiques. Ausolan esdevé col·laborador de la campanya i, com a tal, participarà en diverses iniciatives que porta a terme la FICCG per tal de promoure la candidatura com el programa escolar "Coneix el Patrimoni Culinari Català" i d'altres. 

El conveni també recull que Ausolan aportarà els seus programes escolars de promoció del patrimoni culinari català a la candidatura. Actualment, Ausolan desenvolupa un ambiciós projecte educatiu als menjadors escolars ("Al menjador fem pinya") que té tres objectius bàsics: satisfer les necessitats alimentàries aprenent que l'acte de menjar pot ser una satisfacció i un acte de convivència; fomentar l'adquisició d'hàbits i actituds que fan que els infants adoptin un estil de vida saludable, i educar en el lleure, transmetent els valors necessaris per aconseguir que els nens visquin l'alimentació d'una forma creativa, segura i divertida.

Recull de premsa: