Consultoria de Comunicació per a empreses i institucions / Gabinet de Premsa
Comunicació estratègica / Comunicació de Crisi / Serveis personalitzats
Més de vint-i-cinc anys d'experiència (mitjans de comunicació, comunicació institucional, consultoria de comunicació)

22/10/13

Josep Ma Pelegrí: "Menjar en clau catalana és menjar en clau saludable"


El conseller presenta la primera fase de l'Estudi Nutricional del Corpus del Patrimoni Culinari Català

L'estudi l'ha elaborat l'àrea d'Estudis de Ciències de la Salut de la UOC

L'antiga Fàbrica Moritz de Barcelona ha acollit la presentació de la primera fase de l'estudi nutricional de les receptes del Corpus del Patrimoni Culinari Català, un treball de recerca endegat per la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG), entitat editora del Corpus i impulsora de la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura UNESCO 2014, en col·laboració amb l'àrea d'Estudis de Ciències de la Salut (programes de Nutrició i Sistemes Alimentaris) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) que dirigeixen, respectivament, els doctors Alícia Aguilar i F. Xavier Medina.

Aquest treball de recerca nutricional que està desenvolupant la UOC amb les receptes del Corpus com a base s'erigeix, amb personalitat pròpia, com una nova bona pràctica de salvaguarda del patrimoni culinari català. Aquesta nova bona pràctica s'afegirà al llistat d'accions d'identificació, documentació, investigació, transmissió i conservació del patrimoni culinari català (el cos científic i de coneixement sobre el qual es sustenta la Candidatura) que porta a terme la FICCG des de fa molts anys amb la col·laboració de diversos agents, i que conformen tot allò que és sòlid i substancial per demanar a la UNESCO que reconegui la cuina tradicional catalana com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat en la modalitat bones pràctiques. 


Durant la presentació de l'estudi, el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural, Josep Mª Pelegrí, ha assegurat que aquest treball demostra que les receptes de cuina tradicional catalana que conté el Corpus (l’inventari més complert i exhaustiu del nostre patrimoni gastronòmic) "formen part d'un sistema culinari saludable i equilibrat que cal defensar i fer arribar a la tota la societat i que, per tant, menjar en clau catalana és menjar en clau saludable".

De moment, la UOC ja ha realitzat la valoració nutricional d'un centenar de receptes del Corpus i la intenció és analitzar-les totes. Aquesta valoració nutricional es farà arribar a un nombre elevat de població (famílies, educadors, nens i joves i públic en general) a partir de les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies de la informació i la comunicació. "Fer accessible tota aquesta informació a un nombre elevat de persones ja és, en sí mateix, una altra bona pràctica. La feina dels investigadors s'ha de posar a l'abast de tothom", ha indicat la doctora Alícia Aguilar.

La notícia a la premsa:






16/10/13

Vichy Catalán, líder en la investigació del metabolisme del colesterol

·Els investigadors del CSIC han observat que el consum habitual de Vichy Catalán redueix el risc cardiovascular 


·El Grup Vichy Catalán signa  un  conveni amb  el CSIC per  continuar les  investigacions  científiques  que van  començar fa 15 anys




El Grup Vichy Catalán i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) han signat un nou conveni de col·laboració "per estudiar els efectes que té el consum habitual de l'aigua mineral natural carbònica Vichy Catalán sobre el colesterol". El treball s'emmarca en l'àmbit de col·laboració que mantenen des de fa més d'una dècada aquesta institució, a través de les investigacions d'un equip de científics, i l'empresa.

Han signat el conveni Alicia Castro Lozano, vicepresidenta de Transferencia e Internacionalización del CSIC, i Joan B. Renart i Montalat, conseller delegat del Grup Vichy Catalán, un grup capdavanter en temes de recerca al nostre país. Actualment, "és l'única empresa del sector de l'alimentació a Espanya que investiga d'una forma estable i continuada sobre els efectes dels seus productes en la salut de les persones. La investigació forma part de l'ADN del Grup".


L'objectiu del nou estudi, que complementa els anteriors, és "reafirmar si aquesta aigua, consumida com a part de la dieta habitual, redueix el colesterol, així com valorar si es produeixen canvis favorables en altres biomarcadors de risc cardiovascular en adults sans". Vichy Catalán és una aigua mineral natural rica en minerals i bicarbonats.

"Els diferents assajos en humans que ha realitzat el nostre grup de recerca durant els darrers quinze anys, indiquen que Vichy Catalán redueix el risc cardiovascular, ja que consumida durant dos mesos origina una reducció del colesterol dolent-LDL", explica la investigadora del CSIC a l'Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos M. Pilar Vaquero.

L'equip dirigit per la doctora Vaquero ha observat en els diferents estudis que s'han realitzat fins el moment que Vichy Catalán disminueix la lipèmia postprandial (augment dels triglicèrids en el torrent sanguini després de cada àpat) i podria arribar a millorar les concentracions de glucosa i la sensibilitat a la insulina. A més, no afecta al remodelat ossi ni a la pressió arterial en dones postmenopàusiques, i tendeix a disminuir la pressió sistòlica en homes i dones joves.

Els investigadors portaran a terme l'assaig amb voluntaris sans de la regió de Madrid. Tots hauran de tenir entre 18 i 45 anys i tenir uns nivells de colesterol total compresos entre els 200 i els 300 mil·ligrams per decilitre. Els assajos seran creuats i es basen en el consum d'un litre d'aigua al dia com a suplement de la dieta habitual. En l'estudi, que es portarà a terme al llarg de 36 mesos, hi participaran 65 persones, homes i dones adults sans.

14/10/13

Mataró Marina BARCELONA consolida su posición en el mapa de los superyates del Mediterráneo

Diversos grandes esloras se comprometen a invernar
en esta base náutica en la feria Monaco Yacht Show 


Mataró Marina BARCELONA, la dársena para superyates que gestiona Varador 2000 en el puerto de Mataró, se ha convertido en uno de los amarres de referencia para la invernada de este tipo de embarcaciones en el Mediterráneo occidental. En la última edición de la Monaco Yacht Show, la feria más importante del mundo del sector náutico, Varador 2000 ha podido constatar la gran aceptación que esta marina está consiguiendo. Diversos barcos de gran eslora han sellado en la feria monegasca su compromiso para invernar en esta base náutica.



Actualmente Mataró Marina BARCELONA ya se encuentra al 80% de ocupación, están llegando nuevos superyates, y en las próximas semanas la ocupación será plena gracias, en parte, a la promoción que Varador 2000 ha hecho en Mónaco de este punto de amarre que en poco más de dos años ha consolidado su posición en el mapa de los superyates debido a su posición estratégica, a pocas millas al norte de Barcelona. La Mataró Marina BARCELONA tiene capacidad para una veintena de barcos de 20 a 50 metros de eslora en largas estancias y es el único de estas características que funciona actualmente en los meses de invierno entre Barcelona y Francia.

Según se ha podido constatar en la Monaco Yacht Show, muchos de estos superyates optan por Mataró Marina BARCELONA debido su posición estratégica, sus precios muy competitivos y también por el valor añadido que supone poder disponer a pocas millas del área técnica de Varador 2000 en Arenys de Mar para efectuar durante el invierno todos los trabajos de repair & refit que necesiten. En este espacio, los clientes pueden encontrar una infraestructura tecnológica puntera y un capital humano experto en todos los procesos industriales más avanzados de la náutica (mecánica, carpintería, ebanistería, pintura, electrónica, hidráulica, soldadura, etcétera).

Varador 2000 también ha podido constatar en Mónaco que a pesar de las restricciones que la crisis económica sigue imponiendo al sector náutico, empiezan a detectarse ligeros repuntes de actividad en las empresas que se dedican al repair & refit de embarcaciones. Una buena noticia, sin duda.


La noticia en la prensa: Mar Abierto

3/10/13

Bodega Corbalán estrena noves instal·lacions a Vilassar de Mar

Bodega Corbalán, el celler de Vilassar de Mar, ha estrenat noves  instal·lacions al carrer Narcís Monturiol, 48. La inauguració va tenir lloc el dissabte 28 de setembre. La nova botiga està ubicada a l'edifici Mercat, al bell mig de l'eix comercial més important del poble. La nova Bodega Corbalán, un referent de qualitat i servei a Vilassar de Mar, estrena un local comercial més modern i funcional pensat per facilitar les compres a tots els clients i públic en general. La Bodega ha ampliat el seu nombre de referències en tots els àmbits: vins, caves, licors, aigües, cerveses i refrescs.

La inauguració de la nova Bodega Corbalán va coincidir amb la del nou mercat municipal i la primera Nit del Comerç de Vilassar de Mar, que va omplir de gom a gom els carrers de la població entre les 8 del vespre i les 12 de la nit.

La inauguració de la nova Bodega Corbalán va comptar amb la presència de l'alcalde de la població, Joaquim Ferrer, i de diversos membres del consistori, que van brindar amb les propietàries de la bodega, Isabel i Maravillas Corbalán, per l'èxit en aquesta nova etapa de l'establiment que va obrir les s
eves portes per primer cop el 1977.

Un detall de les noves instal·lacions
Brindant pel futur amb l'alcalde 
Un moment de la inauguració, servint als clients