·Els investigadors del CSIC han observat que el consum habitual de Vichy Catalán redueix el risc cardiovascular
·El Grup Vichy Catalán signa un conveni amb el CSIC per continuar les investigacions científiques que van començar fa 15 anys
El Grup Vichy Catalán i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) han signat un nou conveni de col·laboració "per estudiar els efectes que té el consum habitual de l'aigua mineral natural carbònica Vichy Catalán sobre el colesterol". El treball s'emmarca en l'àmbit de col·laboració que mantenen des de fa més d'una dècada aquesta institució, a través de les investigacions d'un equip de científics, i l'empresa.
Han signat el conveni Alicia Castro Lozano, vicepresidenta de Transferencia e Internacionalización del CSIC, i Joan B. Renart i Montalat, conseller delegat del Grup Vichy Catalán, un grup capdavanter en temes de recerca al nostre país. Actualment, "és l'única empresa del sector de l'alimentació a Espanya que investiga d'una forma estable i continuada sobre els efectes dels seus productes en la salut de les persones. La investigació forma part de l'ADN del Grup".
Han signat el conveni Alicia Castro Lozano, vicepresidenta de Transferencia e Internacionalización del CSIC, i Joan B. Renart i Montalat, conseller delegat del Grup Vichy Catalán, un grup capdavanter en temes de recerca al nostre país. Actualment, "és l'única empresa del sector de l'alimentació a Espanya que investiga d'una forma estable i continuada sobre els efectes dels seus productes en la salut de les persones. La investigació forma part de l'ADN del Grup".
L'objectiu del nou estudi, que complementa els anteriors, és "reafirmar si aquesta aigua, consumida com a part de la dieta habitual, redueix el colesterol, així com valorar si es produeixen canvis favorables en altres biomarcadors de risc cardiovascular en adults sans". Vichy Catalán és una aigua mineral natural rica en minerals i bicarbonats.
"Els diferents assajos en humans que ha realitzat el nostre grup de recerca durant els darrers quinze anys, indiquen que Vichy Catalán redueix el risc cardiovascular, ja que consumida durant dos mesos origina una reducció del colesterol dolent-LDL", explica la investigadora del CSIC a l'Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos M. Pilar Vaquero.
L'equip dirigit per la doctora Vaquero ha observat en els diferents estudis que s'han realitzat fins el moment que Vichy Catalán disminueix la lipèmia postprandial (augment dels triglicèrids en el torrent sanguini després de cada àpat) i podria arribar a millorar les concentracions de glucosa i la sensibilitat a la insulina. A més, no afecta al remodelat ossi ni a la pressió arterial en dones postmenopàusiques, i tendeix a disminuir la pressió sistòlica en homes i dones joves.
Els investigadors portaran a terme l'assaig amb voluntaris sans de la regió de Madrid. Tots hauran de tenir entre 18 i 45 anys i tenir uns nivells de colesterol total compresos entre els 200 i els 300 mil·ligrams per decilitre. Els assajos seran creuats i es basen en el consum d'un litre d'aigua al dia com a suplement de la dieta habitual. En l'estudi, que es portarà a terme al llarg de 36 mesos, hi participaran 65 persones, homes i dones adults sans.
La notícia a la premsa: Europa Press, La Vanguardia, Tele 5, Diari de Tarragona, Madrid Diario, Diario Crítico, Aral, Marketing4food, Carta variada, Sabors i aromes, La Razón, La cocina sana, Restauración colectiva, Club Darwin.