Consultoria de Comunicació per a empreses i institucions / Gabinet de Premsa
Comunicació estratègica / Comunicació de Crisi / Serveis personalitzats
Més de vint-i-cinc anys d'experiència (mitjans de comunicació, comunicació institucional, consultoria de comunicació)

26/6/13

Conveni de col·laboració entre la UOC, Condis i la FICCG per desenvolupar programes de cooperació acadèmica, recerca i innovació


 


La Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica (FICCG), Condis Supermercats SA (Condis) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual les tres parts es comprometen a portar a terme activitats de col·laboració per promoure i desenvolupar programes de cooperació acadèmica, de recerca i d'innovació. El conveni també preveu que Condis un dels patrocinadors de la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat: Candidatura UNESCO 2014 que promou la FICCGi la UOC col·laboraran en la promoció i divulgació d'aquesta campanya.

El conveni l'han signat Josep A. Planell, rector de la UOC, Enric Ezquerra, conseller delegat-director general de Condis, i Pepa Aymamí, directora general del FICCG, en presència de Josep Maria Pelegrí, president de la Candidatura UNESCO 2014 i conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

D'esquerra a dreta: Enric Ezquerra (Condis), Josep Mª Pelegrí (president Candidatura),
 Pepa Aymamí (FICCG) i Mireia Armengol (Fundació UOC)
Cuina saludable i equilibrada

La primera acció que desenvoluparà Condis amb el suport de la UOC per divulgar la Candidatura entre els seus clients és posar al seu abast un centenar de receptes de temporada de cuina tradicional catalana amb les quals (combinades) es poden elaborar menús saludables i equilibrats. La UOC, mitjançant el seus programes en Nutrició i Salut i Sistemes Alimentaris, Cultura i Societat, ha realitzat el càlcul de la composició nutricional de totes aquestes receptes, que formen part del Corpus del Patrimoni Culinari Català, i ha elaborat una proposta de menús equilibrats, tant pel que fa als grups d’aliments aconsellats, com a les racions diàries i les freqüències setmanals de consum. De les prop de 1.200 receptes del Corpus, la UOC ja ha realitzat el càlcul nutricional de prop de 200, un centenar de les quals s'han posat a disposició de Condis per realitzar aquesta acció.

Durant aquest estiu Condis també convocarà entre tots els seus clients el premi “Dóna-li el teu toc a la cuina catalana”, a través del qual es premiarà aquelles receptes que incorporin el toc innovador que cada concursant proposi. A més de difondre les receptes de la cuina tradicional catalana que ha estudiat la UOC, Condis també té previst “vestir” gran part dels seus establiments de Catalunya amb expositors i flyers que inclouran les receptes de temporada que proposa aquest receptari, informació sobre la Candidatura i sobre la forma d'adherir-se a la mateixa.

L'acció que desenvoluparà Condis és molt important, doncs a més de promoure la cuina catalana com a patrimoni cultural immaterial entre la població, també donarà a conèixer les seves característiques nutricionals, posant de manifest que la cuina catalana tradicional també pot servir per portar una dieta saludable i per fomentar la varietat alimentària; l'ús d'aliments autòctons i de temporada; recuperar formes culinàries tradicionals i saludables com per exemple la cocció al forn o els guisats; recordar la importància de dedicar-hi un temps a la cuina i a menjar en companyia, etcètera.

La notícia s'ha publicat, entre d'altres a: La Vanguardia, Europa Press, Vilaweb, El Punt Avui, El Singular digital.

18/6/13

Vichy Catalán ret homenatge al seu fundador, el doctor Modest Furest

·Llança una sèrie limitada d'etiquetes per commemorar el 160 aniversari del naixement d'aquest metge emprenedor


A partir dels propers dies totes les ampolles de Vichy Catalán lluiran un etiquetatge especial que commemora el 160 aniversari del naixement del fundador de la marca i de l'empresa, el doctor Modest Furest i Roca. L'homenatge de Vichy Catalán al seu fundador es plasma en una etiqueta elegant on la imatge del doctor Furest i la del Balneari Vichy Catalán ocupen un lloc destacat.

Aquesta sèrie limitada d'etiquetes d'homenatge al fundador de Vichy Catalán s'utilitzarà a tota la gamma d'envasos reutilitzables d'1 litre, 500 ml i 250 ml que s'utilitzen en el sector de la restauració, i en els d'1 litre i 250 ml que es comercialitzen en el sector de l'alimentació. La imatge del doctor Furest també hi serà present en els paquets de sis ampolles de 250 ml, que també s'han vestit amb una imatge i una composició molt semblant a la de l'etiqueta.


La figura més emblemàtica de la història de Vichy Catalán –un home emprenedor i figura destacada de la ciència mèdica del seu temps–, va posar en marxa l'empresa l'any 1881 i va iniciar d'immediat l'explotació moderna, industrial i científica d'aquestes aigües. Ell va descobrir les propietats mineromedicinals de Vichy Catalán, una aigua que és sinònim de salut arreu i un referent de qualitat indiscutible.

El doctor Furest va posar en marxa la primera planta embotelladora de Vichy Catalán a Caldes de Malavella (Girona), i pocs anys desprès inicià la construcció de l'Hotel Balneari Vichy Catalán. Des d'un primer moment va tenir clar que les propietats saludables de l'aigua Vichy Catalán eren excepcionals i per això va decidir que calia embotellar-la perquè tothom pogués gaudir amb el seu consum i, alhora, promoure el seu aprofitament termal.



12/6/13

Càritas lliura bicicletes solidàries a l'Hotel Balneari Vichy Catalán

D'esquerra a dreta: Güell, Piedra, Balliu, Ferrera, Ros i Regueiro
Quatre establiments hotelers de Caldes de Malavella participen en una iniciativa singular que impulsa Càritas Diocesana de Girona amb la col·laboració de l'Hotel Balneari Vichy Catalán i l'Hotel Melià Golf Vichy Catalán amb l'objectiu de recollir fons per a les persones més necessitades de la seva demarcació: el bicing solidari. 

Càritas ha cedit 24 bicicletes perquè els hotels que hi col·laboren en aquest projecte (els dos mencionats més l'Hotel Balneari Prats i l'Hostal Fabrellas) les posin a disposició dels seus clients per passejar, fer esport o excursions pels camins del municipi. Tots els diners que es recaptin amb aquest servei revertiran íntegrament a ECOSOL (Economia Solidària). Tots els hotels que participen en aquesta iniciativa solidària pertanyen a l'Associació de Comerç i Serveis de Caldes de Malavella, entitat que també col·labora en el projecte.

Amb aquesta iniciativa solidària, que també contribueix a fer de la població una ciutat més neta i sostenible, totes les parts se'n beneficien. Els hotels perquè poden oferir als seus clients un nou servei a preus raonables i sense cap cost addicional, i Càritas Diocesana de Girona perquè aconsegueix fons per a l’ocupació i la millora professional dels treballadors d’ECOSOL.

Càritas, que també es farà càrrec del manteniment de les bicicletes, ha lliurat les primeres sis unitats a l'Hotel Balneari Vichy Catalán. A l'acte han assistit l'alcalde de la població, Salvador Balliu; Anna Güell i Irene Varela en representació de Càritas; Araceli Vigueras, presidenta de l'Associació de Comerç i Serveis de Caldes i els responsables dels establiments hotelers que participen en el projecte: Diego Piedra (Hotel Balneari Vichy Catalán), Oscar Regueiro (Hotel Melià Golf Vichy Catalán), Cristina Ros (Hotel Balneari Prats) i Karla Ferrrera (Hostal Fabrellas).

La notícia l'han recollit, entre d'altres, aquests mitjans de comunicació: La Vanguardia, Diari de Girona, Girona notícies, Nexotur.

11/6/13

Presentació de la I Regata Menorca Reserva de la Biosfera Mataró - Fornells a bord de la goleta Sirius





Avui s'ha presentat en roda de premsa a la dàrsena per a superiots Mataró Marina Barcelona, a bord de la goleta Sirius, la I Regata Menorca Reserva de la Biosfera que es diputarà els dies 28 i 29 de juny entre Mataró i Fornells. En la regata hi participaran una vintena de vaixells de diferents eslores (encara no s'han tancat les inscripcions) que cobriran per primer cop amb ànim competitiu les 116 milles nàutiques que separen les dues ciutats.

La regata sortirà de la Mataró Marina Barcelona el dia 28 a les 10 del matí i es preveu que els primers vaixells arribin a Fornells l'endemà al llarg del matí. Segons ha indicat Josep Maria Ferrer Sirvent, responsable del Club Esportiu Veles i Velers, l'entitat organitzadora, "a diferència d'altres regates aquest és el primer cop que tots els participants estaran varats plegats en una mateixa marina abans de la sortida, normalment és al revés". A Fornells, on està situada la meta, "els vaixells fondejaran a la badia, emprant boies ecològiques instal·lades a tal efecte per no malmetre les praderies de posidònia". Ferrer Sirvent, que organitza amb molt d'èxit des de fa 10 anys la regata Ophiusa Sitges-Formentera, també ha destacat les mesures de seguretat de la Mataró - Fornells.


 

L'alcalde de Mataró, Joan Mora, ha indicat durant la roda de premsa de presentació de la prova, que la regata pot "ajudar a que Mataró es faci un espai propi en el món de la nàutica". Perquè això passi, ha afegit, "és molt important que la regata s'implanti en el calendari i que els propers anys es celebrin noves edicions". L'alcalde també ha agraït a les empreses organitzadores haver triat Mataró com a punt de sortida d’aquest esdeveniment nàutic.

Xiqui Mas, gerent de Varador 2000 i de Mataró Marina Barcelona (instal·lacions que pertanyen a Ports de la Generalitat), és la persona que ha fet possible que la sortida de la prova tingués lloc a Mataró, doncs inicialment havia de sortir de Sitges. "Vaig apostar per Mataró perquè estava convençut, com així ha sigut, que la ciutat amb el seu alcalde al davant ens recolzaria incondicionalment, doncs és conscient que les activitats nàutiques juguen a favor de la projecció de la ciutat".