Consultoria de Comunicació per a empreses i institucions / Gabinet de Premsa
Comunicació estratègica / Comunicació de Crisi / Serveis personalitzats
Més de vint-i-cinc anys d'experiència (mitjans de comunicació, comunicació institucional, consultoria de comunicació)

26/6/13

Conveni de col·laboració entre la UOC, Condis i la FICCG per desenvolupar programes de cooperació acadèmica, recerca i innovació


 


La Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica (FICCG), Condis Supermercats SA (Condis) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual les tres parts es comprometen a portar a terme activitats de col·laboració per promoure i desenvolupar programes de cooperació acadèmica, de recerca i d'innovació. El conveni també preveu que Condis un dels patrocinadors de la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat: Candidatura UNESCO 2014 que promou la FICCGi la UOC col·laboraran en la promoció i divulgació d'aquesta campanya.

El conveni l'han signat Josep A. Planell, rector de la UOC, Enric Ezquerra, conseller delegat-director general de Condis, i Pepa Aymamí, directora general del FICCG, en presència de Josep Maria Pelegrí, president de la Candidatura UNESCO 2014 i conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

D'esquerra a dreta: Enric Ezquerra (Condis), Josep Mª Pelegrí (president Candidatura),
 Pepa Aymamí (FICCG) i Mireia Armengol (Fundació UOC)
Cuina saludable i equilibrada

La primera acció que desenvoluparà Condis amb el suport de la UOC per divulgar la Candidatura entre els seus clients és posar al seu abast un centenar de receptes de temporada de cuina tradicional catalana amb les quals (combinades) es poden elaborar menús saludables i equilibrats. La UOC, mitjançant el seus programes en Nutrició i Salut i Sistemes Alimentaris, Cultura i Societat, ha realitzat el càlcul de la composició nutricional de totes aquestes receptes, que formen part del Corpus del Patrimoni Culinari Català, i ha elaborat una proposta de menús equilibrats, tant pel que fa als grups d’aliments aconsellats, com a les racions diàries i les freqüències setmanals de consum. De les prop de 1.200 receptes del Corpus, la UOC ja ha realitzat el càlcul nutricional de prop de 200, un centenar de les quals s'han posat a disposició de Condis per realitzar aquesta acció.

Durant aquest estiu Condis també convocarà entre tots els seus clients el premi “Dóna-li el teu toc a la cuina catalana”, a través del qual es premiarà aquelles receptes que incorporin el toc innovador que cada concursant proposi. A més de difondre les receptes de la cuina tradicional catalana que ha estudiat la UOC, Condis també té previst “vestir” gran part dels seus establiments de Catalunya amb expositors i flyers que inclouran les receptes de temporada que proposa aquest receptari, informació sobre la Candidatura i sobre la forma d'adherir-se a la mateixa.

L'acció que desenvoluparà Condis és molt important, doncs a més de promoure la cuina catalana com a patrimoni cultural immaterial entre la població, també donarà a conèixer les seves característiques nutricionals, posant de manifest que la cuina catalana tradicional també pot servir per portar una dieta saludable i per fomentar la varietat alimentària; l'ús d'aliments autòctons i de temporada; recuperar formes culinàries tradicionals i saludables com per exemple la cocció al forn o els guisats; recordar la importància de dedicar-hi un temps a la cuina i a menjar en companyia, etcètera.

La notícia s'ha publicat, entre d'altres a: La Vanguardia, Europa Press, Vilaweb, El Punt Avui, El Singular digital.