El diari econòmic Expansión ha publicat avui (08/06/10) per mediació de Josep Bernabeu / SC, la notícia sobre la implicació de The Walt Disney Company en dos projectes de Imira Entertainment, Lucky Fred i Myo&Ga, dues de les sèries de l'empresa catalana que actualment es troben en procés de producció.
Consultoria de Comunicació per a empreses i institucions / Gabinet de Premsa
Comunicació estratègica / Comunicació de Crisi / Serveis personalitzats
Més de vint-i-cinc anys d'experiència (mitjans de comunicació, comunicació institucional, consultoria de comunicació)
Comunicació estratègica / Comunicació de Crisi / Serveis personalitzats
Més de vint-i-cinc anys d'experiència (mitjans de comunicació, comunicació institucional, consultoria de comunicació)
8/6/10
14/4/10
Ferran Adrià: “Els joves cuiners també han d’aprendre economia”
Ferran Adrià, considerat el millor cuiner del món, ha assegurat aquest matí que l’aprenentatge de l’economia ha de ser bàsic en la formació del futurs cuiners del país. Segons el xef català, que ha participat en un esmorzar amb Jordi Pujol i periodistes per parlar sobre creativitat i projecció internacional, “cal que algú expliqui als estudiants de cuina quin model econòmic és el mes correcte per poder tirar endavant un negoci i que aquest perduri en el temps”. El cuiner també ha defensat que “les escoles haurien d’ensenyar moltes més coses relacionades amb la salut i la alimentació”.
Ferran Adrià. Foto: Josep Bernabeu |
Adrià ha destacat en tot moment que l’educació juga un paper clau en la cuina, tant que es pot afirmar que “si no hi ha educació no pot haver-hi creativitat”. Segons el xef amb més projecció internacional del país, “la creativitat no es pot magnificar, doncs si no hi ha esforç res funciona, ni la creativitat”. A més de l’esforç i l’educació, Adrià ha destacat altres dos qualitats que són imprescindibles per estimular la creativitat: “la valentia i la passió”.
Durant la seva intervenció davant la premsa, el cuiner ha assegurat que “els que hem tingut la sort de triomfar a la vida tenim el compromís de retornar alguna cosa a la societat”. En aquest sentit ha indicat que “jo mai he dit no a res que em demanin pel meu país”.
Etiquetes de comentaris:
Centre d'Estudis Jordi Pujol
29/3/10
Presentació de la marca Cuina Catalana
Avui s'ha presentat a Barcelona la marca Cuina Catalana, el nou símbol d'identitat de la gastronomia tradicional que s'elabora a Catalunya. La marca, que és una iniciativa de la Fundació Institut Català de la Cuina (FICC) i de la seva directora, Pepa Aymamí, aixoplugarà a tots els establiments de restauració (restaurants, pastisseries i comerços gourmet) que elaboren cuina tradicional catalana arreu del país. De moment ja han obtingut la homologació de la marca 90 establiments.
La presentació de la marca, que s'ha fet aquest migdia a l’aula restaurant de l’Escola de Turisme CETT, ha anat càrrec de la directora del FICC, Pepa Aymamí. A l'acte han assistit restauradors de reconegut prestigi, el director general de Turisme de la Generalitat, Joan Carles Vilalta, el director general de l'Agència Catalana de Turisme, Ignasi de Delàs, i el director general de Turisme de Barcelona, Pere Duran.
Durant la presentació Aymamí ha assenyalat que “la marca Cuina Catalana és una marca global, l'única que abasta tot el territori català, que neix amb l'objectiu de preservar i difondre el nostre patrimoni culinari i que aquest tingui el reconeixement que es mereix”. Segons ha explicat la directora del FICC, “en una època en que impera la moda de l'alta cuina, la marca neix de la necessitat de posicionar la cuina tradicional i de reconèixer, d'una forma tangible, el nostre patrimoni gastronòmic”.
La marca, que està avalada per un un estudi científic únic i excepcional, el Corpus de la Cuina Catalana, “vol dignificar –segons ha indicat Aymamí– i carregar de significat la feina de centenars de restauradors que honoren amb els seus plats el patrimoni culinari català”. Així, tots els establiments que obtinguin la homologació de la marca Cuina Catalana per part del FICC lluiran un segell de garantia únic a l'exterior de l'establiment. La marca també ha de servir per promoure el consum de productes alimentaris autòctons de qualitat i de temporada
Aquest segell de garantia –una C majúscula en negreta amb una cullera vermella en posició vertical invertida a la seva dreta sobre fons blanc– també s'aplicarà a les cartes dels restaurants, que marcaran amb aquest logotip tots els plats de cuina catalana que elaborin.
El Corpus de la Cuina Catalana és la base que sustenta la marca Cuina Catalana, el seu aval científic. El Corpus és el receptari més complet que mai s’ha fet de la nostra cuina, l’autèntic inventari del patrimoni popular gastronòmic català. Sense el Corpus, la marca Cuina Catalana no tindria raó de ser. El Corpus, que ara es troba en fase de revisió i ampliació, inclou més de 900 receptes – entre entrants, primers i segons plats i postres– que conformen el cànon de la nostra cuina.
Etiquetes de comentaris:
Cuina Catalana,
Institut Català de la Cuina
3/3/10
Ishii Yumio: “Els enginyers no s’han d’implicar en abusos de poder, han de rebutjar i condemnar la corrupció”
L'enginyer japonès Ishii Yumio, president del Comitè de Prevenció de Desastres de la World Federation of Engineering Organisations (WFEO), ha declarat avui a Barcelona que "els enginyers no s'han d'implicar en abusos de poder, han de rebutjar i condemnar la corrupció". Yumio, que participa en la Segona Conferència Internacional sobre Ètica i Valors Humans a l'Enginyeria (ICEHVE'10), ha estat contundent: "el suborn s'ha de perseguir i castigar, s'ha de lluitar enèrgicament contra la corrupció i s'ha de promoure la transparència". El conferenciant, que ha dissertat sobre la conducta ètica dels enginyers, ha afegit que per eliminar la corrupció les grans empreses d'enginyeria han d'eliminar els pagaments, les comissions i les propines als funcionaris públics, doncs aquests pagaments "són una vergonya".
Ishii Yumio i Maria Jesús Prieto, presidenta dela WFEO. Foto: Josep Bernabeu |
Yumio ha defensat en tot moment que els enginyers han de treballar perquè es reforci "l'ètica i el compliment de les lleis" i ha denunciat que en molts casos els comportaments corruptes tenen molt a veure "amb la idiosincràsia, la permisivitat, les lleis i els hàbits culturals dels països". En aquest sentit, ha destacat el codi ètic que regeix en el col·lectiu d'enginyers del seu país, que està inspirat "en la cultura tradicional japonesa, en el confucionisme, el sintoisme, el cristianisme i fins i tot en el codi ètic i moral dels samurais". L'enginyer ha explicat que durant la darrera dècada al Japó s'han imposat un parell de sancions milionàries a empreses d'enginyeria per casos de corrupció i suborn "que també han implicat penes de presó".
En un moment de la seva intervenció, Ishii Yumio també ha indicat que la globalització ha fet canviar "el nostre codi ètic (el japonès) però es mantenen inalterables els conceptes de servei a la societat, el compliment de les normes establertes, el respecte a la natura, el desenvolupament sostenible, la justícia, la integritat en el treball, la imparcialitat i el lideratge". El conferenciant ha afegit que l'ètica dels enginyers "ja no ha de ser personal, sinó global i internacional, i ha d'abastar totes les disciplines".
Segons María Jesús Prieto, presidenta de la Conferencia i la WFEO, la lluita contra la corrupció en enginyeria és un element clau. “La societat comença a dotar-se d’elements contra la corrupció i molts governs ja estan posant en pràctica mesures a favor de l’ètica i de lluita contra la corrupció: codis de conducta, metodologia, penalització d’aquestes pràctiques... Ara només falta que els que assumeixen funcions publiques tinguin també uns codis de conducta irreprotxables que garanteixin la seva eradicació”.
Etiquetes de comentaris:
Conferència enginyeria
2/3/10
Barry Grear: “La lluita contra la cultura del no comença per no enganyar la gent”
“No es poden construir ponts que no porten enlloc i mai s’ha de prometre allò que no es pot complir”, ha assegurat Barry Grear, expresident de la World Federation of Enginneering Organisations (WFEO), en el decurs de la conferencia inaugural del Segona Conferencia Internacional sobre Ètica i Valors Humans a l’Enginyeria que avui ha començat a Barcelona. Amb aquest símil, Grear ha volgut sintetitzar l’esperit de rigorositat i ètica que ha de guiar l’actuació dels enginyers, tot defensant el codi deontològic que ha promogut l’organització de la qual en forma part.
Segons aquest enginyer australià, que ha dissertat sobre el tema de l’Enginyeria i la cultura del no, els professionals de l’enginyeria han de fer molta pedagogia per lluitar contra la cultura del no, és a dir, per convertir un no social inicial a qualsevol projecte en un sí sense condicions. Per aconseguir-ho és imprescindible “no enganyar a la gent, fer calendaris raonables, donar molta informació durant l’execució dels projectes i al final, si cal, celebrar-ho i recompensar a la gent”. En opinió de Grear, l’enginyer “ha de ser valent, no crear falses expectatives, no donar respostes precipitades i convèncer amb arguments”. Amb aquesta recepta es pot aconseguir “que els individus d’una comunitat acabin entenent i creient que el que és bo per a la comunitat també ho és per a ells”. “Només així –ha afegit– podem transformar el no inicial a un sí, fins i tot si el projecte el fan al pati de casa seva”, ha ironitzat.
La intervenció d'en Barry Grear va assolir un ampli ressò mediàtic. A continuació els exemples d'El Periódico, que el va entrevistar i el diari econòmic Cinco Días.
La intervenció d'en Barry Grear va assolir un ampli ressò mediàtic. A continuació els exemples d'El Periódico, que el va entrevistar i el diari econòmic Cinco Días.
Etiquetes de comentaris:
Conferència enginyeria
1/3/10
Barcelona, capital mundial de l'enginyeria responsable
Barcelona es convertirà a partir de demà en la capital mundial de l'enginyeria social i responsable. Els dies 2, 3 i 4 es celebrarà a La Pedrera la Segona Conferència Internacional sobre Ètica i Valors Humans a l'Enginyeria. La Conferència aplegarà a la capital catalana professionals de l'enginyeria vinguts d'arreu del món. Durant tres dies consecutius els enginyers participants debatran i reflexionaran sobre diferents aspectes relacionats amb l’impacte social que tenen la seva professió, les bones pràctiques i l'ètica.
Els organitzadors de la Conferència –la World Federation of Engineering Organizations (WFEO) i la càtedra Victoriano Muñoz Oms (VMO) de l'UPC– volen demostrar que l'enginyeria, en totes les seves vessants, no és una disciplina freda i distant, sinó molt propera i humana. Segons María Jesús Prieto Laffargue, presidenta de la WFEO i de la Conferència, aquest esdeveniment internacional “ha de permetre visualitzar nítidament que una pràctica responsable de la enginyeria contribueix al progrés social i econòmic dels països” i ha de servir per “trencar el clixé de que la enginyeria viu d'esquenes a la societat i als seus valors ètics i humans: els enginyers volem ser més visibles, més rellevants, tenir un paper social més important”, assegura Prieto Laffargue.
Els organitzadors de la Conferència –la World Federation of Engineering Organizations (WFEO) i la càtedra Victoriano Muñoz Oms (VMO) de l'UPC– volen demostrar que l'enginyeria, en totes les seves vessants, no és una disciplina freda i distant, sinó molt propera i humana. Segons María Jesús Prieto Laffargue, presidenta de la WFEO i de la Conferència, aquest esdeveniment internacional “ha de permetre visualitzar nítidament que una pràctica responsable de la enginyeria contribueix al progrés social i econòmic dels països” i ha de servir per “trencar el clixé de que la enginyeria viu d'esquenes a la societat i als seus valors ètics i humans: els enginyers volem ser més visibles, més rellevants, tenir un paper social més important”, assegura Prieto Laffargue.
Segons Jaume Fabregat, director de la càtedra Victoriano Muñoz Oms (VMO) de l'UPC, “els enginyers hem de treballar parant compte del llarg termini, pensant en les generacions futures. La nostra actuació professional pot ajudar a lluitar contra la pobresa, contra formes de corrupció i contribuir a un desenvolupament més sostenible del planeta”. Fabregat, que també actua com a secretari de la Conferència, creu que “l'enginyeria pot jugar un paper decisiu, ara i en el futur. Ara bé, tot això comença educant en valors als futurs enginyers, és a dir, impregnant els estudis universitaris d'ètica i humanisme”.
La Conferència abordarà temes de gran calat social i d'una inqüestionable actualitat com la vessant humana de la sostenibilitat i de la tecnologia, la influència de les TIC en les relacions socials i en el desenvolupament de la tasca professional, l'enginyeria i la “cultura del no”, ètica i deontologia professional, l'enginyeria al servei de la lluita contra la fam i la corrupció, etcètera.
La nòmina de conferenciants internacionals que participaran en la Conferència l'encapçala l'australià Barry Grear, ex-president de la WFEO, que parlarà sobre Enginyeria i “cultura del no”. També han confirmat la seva participació en la Conferència Ishii Yumio, president del Comitè de Prevenció de Desatres de WFEO, que parlarà sobre La conducta ètica dels enginyers; Sam Kundishora, president del Fòrum d'Enginyers d'Àfrica, que abordarà l'Impacte de les TIC a l'ètica i els valors humans; José María Galván, un expert mundial en qüestions de tecnoètica, que dissertarà sobre El repte de la tecnoètica davant la crisi de la postmodernitat; José Esquinas, director de la Càtedra de la Fam i la Pobresa, que parlarà sobre Enginyeria en combat contra la pobresa, i Anton Costas, president del Consultiu d'ENDESA a Catalunya, que parlarà sobre Tensions entre el saber dels experts, la societat i la política. També intervindran en la Conferència Teófilo Julián del Pozo, fundador de BTTelecomunicaciones, i José Maria Fluxá, president del Fòrum de l'Aigua, que abordaran temes relacionats amb l'educació en valors dels futurs enginyers.
Etiquetes de comentaris:
Conferència enginyeria
Subscriure's a:
Missatges (Atom)