Segons ha explicat Roldán durant la presentació de Porta tu el vi, “totes les accions sumen per aconseguir que la UNESCO declari la cuina tradicional catalana Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat. En aquest sentit, la iniciativa Porta tu el vi esdevé força important, ja que a més de sumar esforços contribueix activament al finançament de tota la campanya, que fins ara només ha trobat entrebancs a causa de la greu crisi econòmica que pateix el país”.
Durant la presentació del projecte Porta tu el vi, el conseller Pelegrí ha expressat el suport del seu departament a aquesta iniciativa perquè “la innovació tecnològica facilita el coneixement i la compra fàcil” i perquè “cal potenciar la presència dels vins catalans als restaurants de Catalunya”. A més, ha dit, “espero que així també s’incentivi el consum de vi català als restaurants”.
Porta tu el vi és una nova manera de comprar i de consumir vi i cava de qualitat de les denominacions d’origen (DO) de Catalunya als restaurants. Amb aquesta nova fórmula, els consumidors adquireixen el vi on-line a la botiga de Vins de Catalunya i el consumeixen còmodament als restaurant acollits a aquesta iniciativa (un centenar, de moment, repartits per tot el país i Andorra). Quan el client arriba al restaurant escollit li serviran, sense cap cost addicional, l’ampolla de vi que ha comprat des de casa per acompanyar l’àpat.
La notícia a El Periódico (suplement Gourmets)