Consultoria de Comunicació per a empreses i institucions / Gabinet de Premsa
Comunicació estratègica / Comunicació de Crisi / Serveis personalitzats
Més de vint-i-cinc anys d'experiència (mitjans de comunicació, comunicació institucional, consultoria de comunicació)

28/6/12

Pelegrí: “És a les nostres mans que la cuina catalana sigui reconeguda patrimoni immaterial de la humanitat”


Cinquanta medievalistes encapçalats pel professor Paul Freedman i l'associació TURALCAT s'adhereixen a la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura UNESCO 2013

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, va convidar ahir des de Lleida a tothom a afegir-se a la campanya Cuina Catalana Patrimoni de laHumanitat, Candidatura UNESCO 2013 que promou la Fundació Institut Català de la Cuina (FICC) per aconseguir que "la UNESCO no dubti a atorgar a la nostra cuina aquesta tan merescuda consideració".

Segons Pelegrí ara "és a les nostres mans que la cuina catalana sigui reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, tots estem amb la Fundació Institut Català de la Cuina, que fa temps que treballa per fer realitat aquest reconeixement". El titular d'Agricultura també va destacar que “la cuina, com la història, reforça la nostra identitat” i va recordar que “els bons productes són l'element imprescindible de la bona cuina i l'essència per mantenir el nostre patrimoni culinari”.

Pelegrí, flanquejat per Freedman i Aymamí, i un nombrós grup
 d'historiadors medievalistes
El conseller va ver aquestes manifestacions en el marc de l'International Medieval Meeting de Lleida, una de les trobades d'experts mundials en història medieval més importants del món. Durant l'acte, celebrat a la Universitat de Lleida, també s'hi van adherir a la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura UNESCO 2013, l'historiador Paul Freedman (professor d'història medieval a la Universitat de Yale) i altres cinquanta experts medievalistes participants a l'International Medieval Meeting de Lleida. Freedman va indicar que per a ell és “un honor recolzar la campanya atès que la tradició culinària i gastronòmica de Catalunya és de les més importants del món”.

En el decurs de l'acte també és va anunciar que la Confederació del Turisme Rural i l'Agroturisme de Catalunya (TURALCAT) recolzarà amb els seus mitjans la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura UNESCO 2013 que impulsa el FICC amb el suport de la Generalitat de Catalunya i d'altres entitats i organismes. Noranta allotjaments rurals que ofereixen serveis de menjars que pertanyen a TURALCAT s'han associat recentment a la marca Cuina Catalana, altra iniciativa que promou la FICC. 

La noticia a: