La
Marca
Cuina Catalana,
l'únic segell de garantia que identifica els establiments i empreses vinculades a l'alimentació que elaboren cuina tradicional catalana
arreu del país, acaba d'aterrar a les residències de la tercera
edat de la mà de l'empresa de Reus Cuina Gestió. Aquesta empresa
gestiona arreu del país prop de 120 menjadors
i cuines de diversos col·lectius com ara escoles, empreses,
clíniques privades i residencies de la tercera edat.
D'esquerra a dreta: D. Pallí, P. Aymamí i M. J. Casas |
La
primera residència de la tercera edat que s'ha convertit en
col·laboradora de la Marca
Cuina Catalana ha
estat la Fundació Obra Social Benèfica de Castellar del Vallès,
dedicada
a l'atenció socioassistencial i sanitària de la gent gran. El
menjador d'aquesta residència forma part de la xarxa de Cuina
Gestió, que es va poder adherir a la Marca
perquè els seus menús inclouen un nombre elevat de plats de cuina
catalana i perquè només utilitza per cuinar-los productes de
proximitat i de temporada, fet que contribueix al coneixement i la
preservació dels productes autòctons.
A
l'acte de col·locació de la placa identificativa de la Marca
Cuina Catalana
en aquesta residència hi van assistir diversos directius de Cuina
Gestió com David Pallí, Jordi Guinyó, David Estarlich i Núria
Salvadó; Maria Josep Casas, directora de la Fundació Obra Social
Benèfica de Castellar del Vallès; Glòria Massagué, regidora de
serveis socials de l'Ajuntament d'aquesta població i Pepa Aymamí,
directora de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la
Cultura Gastronòmica (FICCG), entitat que impulsa i regula la Marca.
Durant
la presentació de la Marca
Cuina Catalana a
Castellar del Vallès, Aymamí va destacar davant d'una nodrida
representació d'usuàries de la residència, que elles “són
la memòria viva de la cuina catalana i de tot el seu ric patrimoni”.
De fet la residència ha editat un llibret amb receptes tradicionals
de la cuina catalana aportades per un grup de les seves
àvies-usuàries que tindrà continuïtat en altres formats amb la
col·laboració de la FICCG, que hi donarà difusió.
Recull de premsa: Restauración colectiva, El Periódico (Supl. Gourmets), L'Actual.