Avui
s'ha presentat al Restaurant Gaig de Barcelona La
cuina dels cartells modernistes,
el nou llibre dels cuiners Carles Gaig (1 estrella Michelin) i David
Heras, xef del restaurant Delicius de l'Hotel Balneari Vichy Catalán. El llibre també compta amb la col·laboració inestimable del crític
i historiador Daniel Giralt-Miracle, autor del pròleg i de tots els
textos explicatius que acompanyen els 30 cartells inclosos a l'obra.
El llibre l'ha editat Galerada amb la
col·laboració del Grup Vichy Catalán.
La
Cuina dels cartells modernistes
proposa un interessant diàleg artístic i culinari entre el
cartellisme modernista de finals del segle XIX i principis del XX i
la cuina contemporània (a cavall entre la cuina tradicional i la
cuina d'autor) que practiquen aquests dos mestres del fogons. Cada
cartell té una resposta en forma de plat, de creació gastronòmica.
Es tracta, en definitiva, d'explicar el cartellisme modernista –una
manifestació important del nostre art i la nostra cultura–
aprofitant l'art culinària dels nostres grans cuiners.
Heras, Gaig i Giralt-Miracle amb el llibre |
Podeu llegir la notícia a: ABC / Observación Gastronómica / Punto Gastronomia / Diario de Gastronomia / El Periódico