Consultoria de Comunicació per a empreses i institucions / Gabinet de Premsa
Comunicació estratègica / Comunicació de Crisi / Serveis personalitzats
Més de vint-i-cinc anys d'experiència (mitjans de comunicació, comunicació institucional, consultoria de comunicació)

20/3/12

Suport multitudinari a la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat


Els barrets i els davantals de cuiner omplen la plaça de Sant Jaume de Barcelona


Prop de set-centes persones es van aplegar ahir, diada de Sant Josep, a la plaça Sant Jaume de Barcelona per donar suport a la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat: Candidatura UNESCO 2013 que promou la Fundació Institut Català de la Cuina (FICC). Alumnes de 15 escoles de restauració i hostaleria, cuiners i representants de gremis, restaurants i associacions professionals d'arreu de Catalunya, van expressar públicament (vestits amb els seus estris de feina, els barrets i els davantals de cuiner) el seu suport a la candidatura que es presentarà a la UNESCO l'any vinent amb l'objectiu de que aquest organisme internacional acabi atorgant a la cuina tradicional de Catalunya la consideració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Durant l'acte, els Castellers de Barcelona (cal recordar que els castells, un altre símbol important del país, ja són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat), van aixecar un castell en favor de la cuina catalana i l'enxaneta desplegà des del cim una banderola amb el logo de la candidatura. L'objectiu d'aquesta acció ha sigut donar a conèixer la campanya arreu del món d'una forma molt visual i plàstica.
Moment en que l'enxaneta desplega la banderola amb el logo de la campanya
En l'acte també van participar el vicepresident i la directora del FICC, Ambrosio Alcover i Pepa Aymamí, que van animar a tots els col·lectius a sumar-se a aquest projecte de país per aconseguir que la Cuina Catalana sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat; el regidor Comerç, Consum i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona Raimon Blasi, que explicà el recolzament que donen a la iniciativa la seva regidoria i els mercats de la ciutat; el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona Alberto Fernández Díaz, que parlà de la importància que té aquest projecte pel territori i per la xarxa de municipis; el conseller d'Agricultura, Ramaderia Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma Pelegrí, que destacà la importància del projecte pels productes del país, beneficiats per aquest reconeixement, i el conseller de Cultura Ferran Mascarell, que parlà de la importància del patrimoni i de la cuina com manifestació cultural.

L'acte ha tingut un ampli ressò en els mitjans de comunicació del país, com es pot veure en aquests exemples:

L'informatiu migdia TVE

Notícies migdia Barcelona Televisió (BTV)

Xarxa de Televisions Locals (XTVL)