Els
barrets i els davantals de cuiner omplen la plaça de Sant Jaume de
Barcelona
Prop de set-centes
persones es van aplegar ahir, diada de Sant Josep, a la plaça Sant Jaume de
Barcelona per donar suport a la campanya
Cuina
Catalana Patrimoni de la Humanitat: Candidatura UNESCO 2013
que promou la Fundació Institut Català de la Cuina (FICC). Alumnes
de
15 escoles de restauració i hostaleria, cuiners i representants de
gremis, restaurants i associacions professionals d'arreu de
Catalunya, van expressar públicament (vestits
amb els seus estris de feina, els barrets i els davantals de cuiner) el seu suport a la candidatura que
es presentarà a la UNESCO l'any vinent amb l'objectiu de que aquest
organisme internacional acabi atorgant a la cuina
tradicional de Catalunya
la consideració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
Durant l'acte, els
Castellers de Barcelona (cal recordar que els castells, un altre
símbol important del país, ja són Patrimoni Cultural Immaterial
de la Humanitat), van aixecar un castell en favor de la cuina
catalana i l'enxaneta desplegà des del cim una banderola amb el
logo de la candidatura. L'objectiu
d'aquesta acció ha sigut donar a conèixer la campanya arreu del món
d'una forma molt visual i plàstica.
Moment en que l'enxaneta desplega la banderola amb el logo de la campanya |
En
l'acte també van participar el vicepresident i la directora del FICC, Ambrosio Alcover i Pepa Aymamí, que van animar a tots els col·lectius a
sumar-se a aquest projecte de país per aconseguir que la Cuina
Catalana sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la
Humanitat; el regidor Comerç, Consum i Mercats de l'Ajuntament de
Barcelona Raimon Blasi, que explicà el recolzament que donen a la
iniciativa la seva regidoria i els mercats de la ciutat; el
vicepresident primer de la Diputació de Barcelona Alberto Fernández
Díaz, que parlà de la importància
que té aquest projecte pel territori i per la xarxa de municipis; el
conseller d'Agricultura, Ramaderia Pesca, Alimentació i Medi
Natural, Josep Ma Pelegrí, que destacà la importància del
projecte pels productes del país, beneficiats per aquest
reconeixement, i el conseller de Cultura Ferran Mascarell, que
parlà de la importància del patrimoni i de la cuina com
manifestació cultural.
L'acte ha tingut un ampli ressò en els mitjans de comunicació del país, com es pot veure en aquests exemples:
L'informatiu migdia TVE
Notícies migdia Barcelona Televisió (BTV)
Xarxa de Televisions Locals (XTVL)