El president de la Generalitat ofereix suport institucional perquè la cuina tradicional catalana sigui declarada patrimoni cultural immaterial de la humanitat
El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha compromès a donar suport des d'un punt de vista institucional al projecte que lidera l'Institut Català de la Cuina (ICC) que pretén aconseguir que la cuina tradicional catalana sigui declarada per la UNESCO patrimoni cultural immaterial de la humanitat. El president del govern català ha indicat durant la presentació del Corpus del Patrimoni Culinari Català que “si fem les coses bé aconseguirem per a la nostra cuina aquest reconeixement internacional”. Mas ha afegit que “intentarem que el segle XXI sigui el segle d'or de la nostra cultura gastronòmica”.
S. Giner (IEC), Artur Mas i Pepa Aymamí (ICC) |
Artur Mas també ha assegurat que el Corpus del Patrimoni Culinari Català és un reflex fidedigne de la nostra cultura i la nostra identitat, “amb una personalitat pròpia i diferenciada“ que serà “un bon estímul i un bon aparador per situar Catalunya al món”. Mas també ha remarcat que el Corpus “és una contribució de primera línia a la gastronomia catalana” i l'efecte positiu que pot tenir aquesta gastronomia en d'altres sectors. “Si la gastronomia avança –va indicar– la salut, la pagesia, la cultura, l'economia i el turisme també avancen”.
La presentació del Corpus del Patrimoni Culinari Català ha reunit prop de dues-centes persones a la sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Entre els assistents hi havia una àmplia representació de cuiners catalans de renom com ara Joan Roca, Carles Gaig, Mey Hofmann, Josep Mª Freixa, Montse Estruch i Josep Monge, entre d'altres. També han assistit Marian Muro, directora general de Turisme; Josep Mª Recasens, director general de Comerç, i Lluís Puig, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.
El Corpus del Patrimoni Culinari Català, és l'inventari més complet que mai s’ha fet de la gastronomia tradicional catalana. Editat per l'Institut Català de la Cuina i publicat per l'editorial La Magrana, és una obra cabdal per entendre i apreciar el nostre patrimoni gastronòmic.
Mas amb alguns assistents a la presentació del Corpus Fotos: IEC/M. Catalan |